Back to Top

Koper, Slovenija

Upoštevajte, da vsi brskalniki ne podpirajo prikaza video posnetkov. Takšni so Internet Explorer starejši od verzije 8 in še nekateri. Če imate nameščene naslednje brskalnike

(glejte seznam spodaj), potem ste na varni strani, v HTML5 vgrajeni video posnetki

naj bi se normalno predvajali. Torej seznam brskalnikov, ki podpirajo HTML5 video vložke:

Google Chrome od verzije 4.0 naprej, Internet Explorer, oziroma Microsoft Edge od verzije 9.0 naprej, Mozilla Firefox od verzije 3.5 naprej, Safari od verzije 4.5 naprej in še nekateri.

Če nimate nameščene ene od naštetih verzij, boste za ogled video posnetkov morali posodobiti svoj brskalnik.

V

40. obletnica 28. generacije VVA

530. obletnica 28. generacije VVA - 1. del

6

30. obletnica 28. generacije VVA - 2. del

7

30. obletnica 28. generacije VVA - 3. del

Besedilo zgoraj bo seveda veljalo, ko bom zaradi omejenih finančnih možnosti video posnetke integriral v html5 kodo spletnih strani. Video posnetke v .mp4 formatu bi moral namreč pretvoriti v še nekaj formatov (.webm, .ogg in še nekatere), da bi si jih lahko ogledali ne glede na to, ali do vsebin dostopate z namiznim ali tabličnim računalnikom, pametnim telefonom, ali celo z modernejšim aparatom za kuhanje kave, tudi kakšnim sodobnejšim likalnikom.

Video, kot je tisti z našega srečanja (26.05.2019) v Dobanovcih, bi moral tudi "razrezati" na kose, sicer bi nalaganje na počasni povezavi lahko trajalo predolgo. Trik je enostaven, medtem, ko vi gledate en segment posnetka, v ozadju poteka

download naslednjega in tako do konca. Tehnologija, ki jo uporablja tudi youtube.

Trenutno izkoriščam možnost predvajanja posnetkov z youtube-a, za kar imam dovoljenje Dragana Jelić. Uživajte v ogledu (kdo bi si mislil, da so nas snemali).

Foto albumi

T

Foto album s proslave 40. obletnice zaključka VVA (28. generacija)

In še povezava za "download" slik