Back to Top

Koper, Slovenija


Astrološka znamenja


Del astrološke abecede, samo znamenje je vedno tudi zadnji korak v analizi, vedno moramo obdelati celo serijo, to je samo hišo, njenega vladarja z vsem kar mu pripada (pozicija v hiši in znamenju, aspekti, ki jih tvori, stanje z dispozitorjem, naravni signifikator serije z vsem, kar mu pripada in na koncu znamenje, ki ustreza seriji).


Razdelitev znamenj po elementih


Kot v življenju tudi v astrologiji poznamo štiri osnovne elemente, to so gradniki obstoja. Najredkejši Zrak predstavlja svet čistih idej, nivo nižje je element Ognja, skupaj z Zrakom predstavljata naš mentalni nivo. Naslednji element po vrsti je Voda, v glavnem je z njo predstavljen naš čustveni svet. Zadnji nivo, oziroma korak v naši materializaciji je predstavljen z elementom Zemlje.  Astrološka znamenja so glede na elemente razporejena na naslednji način:

- Zrak: Dvojčka, Tehtnica, Vodnar;

- Ogenj: Oven, Lev, Strelec;

- Voda: Rak, Škorpion, Ribi;

- Zemlja: Bik, Devica, Kozorog.


Razdelitev znamenj glede na kvaliteto


Obstajajo kardinalna, fiksna in spremenljiva znamenja. Za kardinalna smo že ugotovili, da ustrezajo začetkom letnih časov, tudi sicer je njihovo delovanje hitro, fiksna znamenja predstavljajo stabilnost, spremenljiva v bistvu govorijo o tem, koliko smo pripravljeni sprejeti spremembe, ki so nujni sestavni del življenja. V osnovi kvalitete predstavljajo način našega delovanja in odzivanja na situacije, če imamo v znamenjih, ki ustrezajo eni kvaliteti, malo planetov, ali sploh nič, pomeni, da nam lastnosti, ki jih prinese določena kvaliteta, manjkajo. Kvalitetam ustrezajo naslednja znamenja:

- Kardinalna znamenja: Oven, Rak, Tehtnica, Kozorog;

- Fiksna znamenja: Bik, Lev, Škorpion, Vodnar;

- Spremenljiva znamenja: Dvojčka, Devica, Strelec, Ribi.Oven

12


Bik

13


Dvojčka

14


Rak

15


Lev

16


Devica

17


Tehtnica

18


Škorpion

19


Strelec

20


Kozorog

21


Vodnar

22


Ribi

23